Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Prognoza meteo anunță maxime peste zi cuprinse între 8 grade în nordul țării și 13 grade în sud. La Chișinău se anunță o maximă de 11 de grade și cer variabil. Începând de la miezul nopții de duminică spre luni și până la opt seara, luni, este în vigoare avertizare cu cod galben de vânt puternic în toată țara. Se prevăd intensificări ale vântului sud-estic în rafale de până la 15-20 m/s, adică de până la aproximativ 70 km/h. În treimea de nord a țării, de la Bălți înspre nord, sunt posibile ploi.

Spicuim din agenda internă:

La Chișinău și în alte locuri din Republica Moldova au loc depuneri de flori și alte manifestări cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la începutul războiului de pe Nistru;

Tot luni are loc în Capitală ședința Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate.

În paginile agendei externe găsim, printre altele:

La Bruxelles au loc primele discuții pe teme economice între UE și Marea Britanie după Brexit;

La Tirana are loc un protest pus la cale de președintele Albaniei împotriva premierului albanez;

Iar Vaticanul deschide arhivele Papei Pius XII din vremea Holocaustului.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG