Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


La Chisinau o agenda încărcată astazi politic, care va rămâne sub semnul deciziei de joi a procurorului general Alexandru . Stoianoglo de a ordona reținerea fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, a fostei adjuncte a lui Drăguțanu, Emma Tăbârță, precum și a actualilor viceguvernatori ai BNM: Aureliu Cincilei și Ion Sturzu. Stoianoglo și-a explicat decizia prin ceea ce el a numit implicarea BNM în „furtul miliardului”.

Parlamentul are o ședință în plen anunțată pentru dimineață.

Înainte de aceasta ședițtă este anunțată o întâlnire a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități.

Imediat apoi, reprezentanții Grupului parlamentar Pro Moldova (deputații desprinși din Partidul Democrat în frunte cu fostul vicepreședinte Andrian Candu) vor face declarații de presă, dar nu și-au anunțat tema.

Mai sunt anunțate și o ședință a Comisiei Electorale Centrale și o alta a Consiliului Audiovizualului

Institutul Pro Vest organizează o nouă dezbatere publică pe tema: „Complexul hidro-energetic nistrean: studii de impact și perspective”.

Și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență inaugurează sala de sport a Detașamentului salvatori și pompieri Ciocana cu un meci amical de tenis de masa din cadrul Cupei Ministerului Afacerilor Interne.

Pe plan internațional : o zi în care Organizatia Mondiala a Sănătății va monitoriza mai departe răspândirea coronavirusului și măsurile luate de țările în care au fost anunțateîimbolnăviri și decese. Peste 80 de țări au anunțat cazuri .

O atenție deosebită trezește și noul guvern de la Kiev condus de Demis Șmîhal.

Si nu uitati, la weekend e ziua femeii…

XS
SM
MD
LG