Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Câteva repere din agenda internă și internațională, o agendă eclectică, bulversată de epidemia de coronavirus, cu numeroase evenimente anulate.

Ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, şi Centrul Unic de Comandă pentru gestionarea crizei provocate de COVID-19, vor prezenta situaţia la zi.​

Joi, 19 martie, Ambasada americană la Chișinău este citată de presa moldoveană, confirmând că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, se află pe teritoriul Statelor Unite, fiind însă supus „procedurilor administrative de deportare”. A fost prima confirmare oficială a locului unde se află Plahotniuc după fuga lui subită din R. Moldova, în iunie 2019, când partidul său a pierdut guvernarea.

La Geneva, are loc o conferință de presă a conducerii Organizației Mondiale a Sănătății pe tema epidemiei de coronavirus.

În Marea Britanie, se închid de azi școlile din cauza epidemiei de COVID-19.

La Bruxelles, miniștrii europene de finanțe discută prin videoconferință despre cum pot fi limitate efectele economice negative ale epidemiei de coronavirus.

La Moscova, autoritățile ruse dau publicității un document care va defini politica Rusiei într-o nouă regiune strategică, cea arctică.

În Iran, este celebrat Nowruz-ul, anul nou persan, dar festivitățile au fost restricționate sever din cauza epidemiei de coronavirus, Iranul fiind cea mai afectată țară din Orientul Mijlociu.

Astăzi este și Ziua mondială a fericirii, atât cât se poate în condițiile epidemiei de coronavirus, care a a făcut până joi aproape 9300 de morți, fiind infectați aproape 230 000 de oameni din 177 de țări și teritorii).

XS
SM
MD
LG