Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Câteva repere din agenda internă și internațională, o agendă eclectică, bulversată de epidemia de coronavirus, cu numeroase evenimente anulate.

Ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, şi Centrul Unic de Comandă pentru gestionarea crizei provocate de COVID-19, vor prezenta situaţia la zi.​

Joi, 19 martie, Ambasada americană la Chișinău este citată de presa moldoveană, confirmând că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, se află pe teritoriul Statelor Unite, fiind însă supus „procedurilor administrative de deportare”. A fost prima confirmare oficială a locului unde se află Plahotniuc după fuga lui subită din R. Moldova, în iunie 2019, când partidul său a pierdut guvernarea.

La Geneva, are loc o conferință de presă a conducerii Organizației Mondiale a Sănătății pe tema epidemiei de coronavirus.

În Marea Britanie, se închid de azi școlile din cauza epidemiei de COVID-19.

La Bruxelles, miniștrii europene de finanțe discută prin videoconferință despre cum pot fi limitate efectele economice negative ale epidemiei de coronavirus.

La Moscova, autoritățile ruse dau publicității un document care va defini politica Rusiei într-o nouă regiune strategică, cea arctică.

În Iran, este celebrat Nowruz-ul, anul nou persan, dar festivitățile au fost restricționate sever din cauza epidemiei de coronavirus, Iranul fiind cea mai afectată țară din Orientul Mijlociu.

Astăzi este și Ziua mondială a fericirii, atât cât se poate în condițiile epidemiei de coronavirus, care a a făcut până joi aproape 9300 de morți, fiind infectați aproape 230 000 de oameni din 177 de țări și teritorii).

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG