Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


În Moldova , marți, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, va susține dimineața susține un briefing de presă după ședința Punctului Focal Național

După amiaza, ca în fiecare zi deja, are loc şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 /Inspectoratul General pentru Situații de Urgență . După ședință vor fi declarații de presă.

Autoritățile din R. Moldova au anunțat că 15 cazuri noi de infecție cu COVID-19 au fost confirmate luni, dintre care 11 cu transmitere locală și 4 de import, la cetățeni reveniți din Cehia, Franța și Ucraina. În total, în Republica Moldova sunt înregistrate astfel în prezent 109 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, 4 dintre ele fiind în regiunea transnistreană.

Din actualitatea internațională:

La nivel global sunt confirmate peste 370 de mii de cazuri de contaminare cu noul coronavirus și în jur de 16.300 de decese. Pe pagina noastră de internatgăsiți o hartă interactivă cu ultimele date, care se actualizează odată de oră. Cifrele sunt furnizate de Universitatea John Hopkins din Statele Unite.

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene vor avea marți o videoconferință pe agenda căreia se află deschiderea negocierilor de aderare ale Albaniei si Macedoniei de Nord la Uniune. Pentru a fi declanșate este însă nevoie de aprobarea liderilor Uniunii.

În Statele Unite, la Pittsburgh începe reuniunea ministeriala a țărilor din G7, țarile democratice cele mai dezvoltate. Pe agenda acestei reuniuni care se desfășoară în spațiul virtual, se vor afla problemele legate de pandemia de coronavirus.

Si Organizația Mondiala a Sănătatii a consacrat ziua de 24 martie combaterii tuberculozei în lume.

XS
SM
MD
LG