Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


In Moldova, unde marți, 24 martie, președintele Igor Dodon a anunțat semnarea unui decret care permite Armatei Naționale să acorde sprijin autorităților în prevenirea și lichidarea consecințelor pandemiei de Covid – 19, pe strazile din Chisinau au aparut tancurile. Marți, președintele Dodon scria pe FB că armata poate fi implicată în diferite modalități, de la punerea la dispoziție a unor unități spitalicești ale Ministerului Apărării, la organizarea patrulelor militare în locurile publice pentru a asigura respectarea distanței sociale.

Imagini cu armata pe străzi se pot vedea și în alte capitale ale lumii , armata fiind chemata sa ajute la tinerea populației în casă și la respectarea legilor impuse pentru a lupta împotriva răspândirii epidemiei de colonavirus.

Dimineața va avea loc obișnuita conferință de informare a ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la care va prezenta ultimele date privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel national

La prinz este anunțată o ședință a guvernului Ion Chicu.

În cadrul proiectului EU Debates Cafe ,organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene, se va discuta despre „Impactul COVID-19 asupra Republicii Moldova: ce intervenții pe termen scurt și mediu sunt necesare pentru a minimiza efectele?”

De miercuri, 25 martie, în Romania vecină este în vigoare carantina totală. Populația nu va mai putea părăsi locuințele decât pentru a cumpăra alimente sau medicamente, a se deplasa la locul de muncă sau pentru situații de urgență. Și în România, președintele a anunțat că se va apela la Armată pentru a suplimenta forțele Jandarmeriei și Poliției.

Din actualitatea internațională:

Majoritatea evenimentelor internaționale sunt suspendate, la fel si călătoriile demnitarilor, astfel încât, agenda internaționala este dominata de efectele pandemiei de coronavirus.

XS
SM
MD
LG