Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Se anunță o zi caldă, de primăvară frumoasă la Chișinău, o zi în care temperatura maximă va fi de 27 grade. Copacii au înflorit…. Păcat că-i vedem doar de la ferestre. La Moscova e mai răcoare, sunt doar 13 grade dar, ca și la Chișinău – o zi cu soare și cu nori… La București e tot o zi de primăvară, ca la Chișinău.

Spicuim din agenda internă:

Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, va avea un briefing de presă după ședința Punctului Focal Național ;

Începând de vineri (27 martie 2020), Serviciul Fiscal de Stat în comun cu Inspecția Financiară începe să desfășoare verificări zilnice la farmacii și unități de comerț pentru a urmări respectarea plafonarea adaosului comercial la comercializarea produselor social importante. Fiscul a anunțat într-un comunicat de joi că a primit mai multe plângeri din partea cetățenilor că prețurile la măști medicinale, mănușișe chirurgicale și la dezinfectanți ar fi crescut exagerat, iar de la declanșarea epidemiei până în prezent au fost sancționați șase agenți economici.

Vineri după amiază are loc şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 , urmată de declarații de presă.

Pe plan internațional Rusia a decis oprirea tuturor zborurilor internaționale de la miezul nopții de vineri, în baza unui decret guvernamental, care enumeră noi măsuri împotriva coronavirusului. Decretul publicat joi ordonă autorităților de aviație să oprească la sol toate zborurile regulate și tip charter, cu excepția zborurilor speciale care evacuează cetățenii ruși din străinătate.

XS
SM
MD
LG