Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


La Chisinau dimineața , ministra Sănătății , Viorica Dumbrăveanu, susține un briefing de presă după ședința Punctului Focal Național despre evoluția epidemiei de coronavirus.

Tot dimineața este anunțată o ședința operativă la Primăria Chișinău. Ședința se desfășoară prin intermediul platformei de conferințe Zoom. În premieră, discuția va fi înregistrată și plasată pe pagina de Facebook a Primăriei Chișinău

Curtea Constituțională examinează sesizarea privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte normative

Si după amiaza are loc şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 .

Din actualitatea internațională:

De luni, 13 aprilie, Spania - una dintre țările cele mai afectate de epidemia de coronavirus - iese din blocajul total și permite unor companii să-și reia activitatea. „E important să vorbim acum despre reconstrucția economică și socială”, a spus premierul Pedro Sanchez, într-o conferință de presă duminică​. Este vorba de construcții și unele fabrici.

În lumea occidentală și astazi este zi de sărbatoare, fiind prima zi a Paștelui pentru catolici și evanghelici. Evreii se afla și ei în sărbătoarea de Passover – o sărbătoare care durează 8 zile – și de va termina pe 16 aprilie – și care marchează eliberarea poporului lui Israel din Egipt...

În Franța se așteaptă un discurs al președintelui Emanuel Macron, care, în ultimele zile a fost foarte activ în a se informa de la specialiști despre Covid 19, posibile tratamente și vaccinuri.

Franța a anunțat aproape 14 mii de morți în urma infestarii cu noul coronavirus, fiind printre țările cele mai afectate, alături de Italia și de Spania.

Și Franta se afla în stare de urgență, cu reglementari dure pentru ca oamenii să stea în casă și să păstreze distanța socială.

XS
SM
MD
LG