Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Agenda zile la Radio Europa Liberă.

Iată și câteva repere din agenda internă a zilei:

La Chișinău, are loc ședința zilnică a Centrului de comandă unic anticoronavirus și conferința de presă zilnică a ministrei sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care prezintă bilanțul actualizat al epidemiei de COVID-19.

Ministerul de interne anunță, într-o conferință de presă, măsurile pe care le va lua poliția pentru a asigura respectarea restricțiilor antiepidemice în perioada sărbătorilor pascale.

A anunțat o conferință de presă și ministrul Educației, Igor Șarov, care va vorbi despre ce au făcut autoritățile pentru buna desfășurare a procesului de învățământ de la distanță.

Spicuim din evenimentele cuprinse pe agenda internațională:

La Geneva, Organizația Mondială a Sănătății susține un briefing săptămânal despre ultimele noutăți ale luptei cu noul coronavirus.

Miniștrii apărării din NATO se întâlnesc prin videoconferință pentru a lua în discuție răspunsul Alianței la epidemia de COVID-19.

Miniștrii europeni de finanțe examinează, prin videoconferință, noi măsuri de sprijinire a economiilor afectate de criza de coronavirus, iar miniștrii europeni ai sănătății discută despre coordonarea răspunsului medical.

Măsuri de sprijinire a economiei globale sunt examinate la o întâlnire online a miniștilor de finanțe din G20.

La Moscova, președintele rus Vladimir Putin prezidează o ședință de guvern, având ca subiecte centrale epidemia de COVID-19 și prețul petrolului.

În Coreea de Sud, țară care a reușit să controleze epidemia, fiind dată drept exemplu de succes, au loc astăzi alegeri parlamentare.

XS
SM
MD
LG