Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


O trecere în revistă a evenimentelor interne și internaționale.

Maximele zilei vor fi cuprinse joi între +17 grade în extremitatea nordică a R. Moldova, de pildă la Briceni sau Soroca, și 22 grade în sud, la Cahul sau Ceadâr-Lunga. La Chișinău se anunță o maximă de 20 grade. Cerul va fi în toată țara variabil, mai mult senin, și nu se anunță nicăieri precipitații semnificative. Este în vigoare, pe de altă parte, avertizarea de îngheț la sol în orele dimineții, pe tot teritoriul țării, în perioada 15-16 aprilie, ca și alerta cu cod galben de secetă în întreaga țară în perioada 6-17 aprilie.

Iată și câteva evenimente semnificative din agenda internă a zilei: la Chișinău, evenimentele programate ale zilei au legătură, aproape toate, cu evoluția epidemiei de coronavirus – este vorba de obișnuitele briefinguri de presă ale structurilor care conduc efortul de combatere a maladiei. Excepție face, poate, Ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

ISă răsfoim acum și agenda venimentelor, conform Agenției France Presse: la Amsterdam se anunță câștigătorii premiilor anuale de fotografie jurnalistică World Press Photo; Parlamentul European se reunește în sesiune plenară, prin videoconferință; tot așa se întrunesc și miniștrii de finanțe și miniștrii comerțului din UE; în Germania se anunță datele despre inflație pe luna martie; la Washington are loc conferința de presă FMI la sfârșitul întrunirii virtuale de primăvară a creditorului internațional.

XS
SM
MD
LG