Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


La Chișinău nu sunt programate pentru astăzi evenimente importante – altele decât cele legate de epidemia de coronavirus.

Din agenda externă, prezentată de AFP, dominată și ea, firește, de COVID-19, am selectat și câteva evenimente fără legătură directă cu pandemia: la Bruxelles și Londra se reiau luni prin video-conferință negocierile dintre Marea Britanie și UE pe tema BREXIT-ului.

La Moscova se reia procesul fostului pușcaș marin american Paul Whelan, acuzat de spionaj.

Tot la Moscova începe procesul a patru bărbați suspectați de implicare în trafic de cocaină prin ambasada Rusiei din Buenos Aires.

Cancelara germană Angela Merkel va discuta în videoconferință, de la Berlin, cu premierul Ucrainei, Denys Shymgal.

În Statele Unite, compania Boeing va relua producția de aeronave la uzinele de la Seattle, chemând înapoi la lucru 27.000 de angajați.

La New Orleans se marchează a 10-a aniversare a exploziei de la platforma petrolieră marină Deepwater Horizon, aparținând concernului British Petroleum, din Golful Mexic, într-un accident soldat cu o poluare de proporție a mediului ambiant.

Israelul marchează, începând de luni seară până marți după apusul soarelui, Yom HaShoah, ziua de comemorare a victimelor Holocaustului.

XS
SM
MD
LG