Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Zi frumoasă astăzi de primăvară târzie la Chișinău. Maximă va fi de 22 de grade. La Kiev cam la fel, oleacă mai răcoare – maximă nu trece de 19 grade. La Moscova, noaptea trecută temperatura a scăzut sub 0 grade – astăzi se anunță ploaie și o maximă de doar 9 grade.

La București – cam ca la Chișînău – 21 de grade.

Aici la Praga 22 și tot soare.

Să răsfoim acum agenda evenimentelor interne. În Moldova și astăzi va avea loc un briefing de presă susținut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, de prezentare a informațiilor actualizate privind controlul infecției prin coronavirusul de tip nou, la nivel național

Este anunțată și o conferință de presă cu tema „Corupția de la Serviciul Vamal, susținută de Guvernul Republicii Moldova și protejată de sistemul judecătoresc timp de 15 ani”

Reprezentanța Uniunii Europene în Moldova va anunța asistența pentru raioanele Cahul și Ungheni în lupta cu noul coronavirus și pentru cele două maluri ale Nistrului.

Că și în alte zile, după amiază vor fi anunțate cifrele legate de evoluția pandemiei în Moldova după ședința Grupului Unic de Comandă.

Din agenda internațională, notăm reuniunea miniștrilor turismului din grupul țărilor G20 de la Riad, pentru a găsi soluții de a susține turismul care a fost extrem de afectat de pandemia actuală.

Armenia marchează astăzi Ziua Comemorării Genocidului.

La Kiev are loc ședința extraordinară a Radei în care se va discuta numirea fostului președinte al Georgiei Mikail Saakașvili în funcția de vicepremier însărcinat cu reforma.

Și tot astăzi este Ziua internațională a multilateralismului și a diplomației pentru pace.

XS
SM
MD
LG