Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii spun că astăzi va fi cer variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime ating +15 grade în nord, +18 în centru și la Chișinău și + 20 de grade în sud. În zilele următoare, se așteaptă o ușoară încălzire.

Să răsfoim împreună agenda internă a zilei:

La Chișinău, are loc ședința zilnică a Centrului de comandă unic anticoronavirus și conferința de presă zilnică a ministrei sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care prezintă bilanțul actualizat al epidemiei de COVID-19.

Are loc întâlnirea săptămânală a șefului statului cu primul ministru și președinta parlamentului.

De astăzi, sunt relaxate unele restricții antiepidemice, fiind permise, între altele primblările, în parcuri în grupuri de maxim două persoane și cu păstrarea distanțai sociale.

Să vedem acum ce se află în paginile agendei internaționale de astăzi:

Mai multe țări europene, inclusiv Croația, Elveția și Norvegia, relaxează restricțiile anti-coronavirus.

La Geneva, Organizația Mondială a Sănătății susține un briefing online despre ultimele noutăți ale luptei cu COVID-19.

Începe un summit online de două zile despre climă organizat de guvernul german, la care participă miniștrii mediului din 30 de țări, printre vorbitori numărându-se secretarul general al ONU, Antonio Guterres și cancelara germană Angela Merkel.

Miniștrii europeni responsabili de turism participă la o videoconferință pentru a discuta despre impactul negativ pe care îl are asupra sectorului epidemia de coronavirus.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG