Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii spun că astăzi va fi cer variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime ating +20 de grade în nord, +23 în centru și la Chișinău și + 25 de grade în sud. În zilele următoare, vremea nu se schimbă semnificativ.

Să spicuim acum și câteva evenimente de pe agenda internă a acestei zile:

La Chișinău, are loc ședința zilnică a Centrului de comandă unic anticoronavirus și conferința de presă zilnică a ministrei sănătății, Viorica Dumbrăreanu, care prezintă bilanțul actualizat al epidemiei de COVID-19.

Partidul Platforma DA organizează o conferință de presă.

Institutul de politici și reforme, o organiație neguvernamentală, găzduiește o dezbatere despre cât de inclusiv și eficient este învățământul online.

Iar pe agenda internațională se află, printre altele:

Conferința de presă la Geneva a Organizației Internaționale a Muncii despre recomandările asupra ridicării restricțiilor impuse contra răspândirii infecției de COVID-19.

La Bruxelles, comisara europeană pentru transport, Adina Vălean, este audiată în comisia de profil a Parlamentului European despre impactul crizei de coronavirus asupra acestui sector.

Președinția croată a Uniunii Europene găzduiește o videoconferință a miniștrilor europeni ai energiei.

La Moscova, liderul rus Vladimir Putin prezidează o ședință asupra combaterii epidemiei de COVID-19, iar opoziția organizează un protest online față de măsurile antiepidemice ale guvernului.

XS
SM
MD
LG