Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii spun că marți se așteaptă noi averse de ploaie cu descărcări electrice. Valorile termice maxime ating +15 de grade în nord, +18 în centru și la Chișinău și + 20 de grade în sud.

Iată câteva repere din agenda internă a zilei:

La Chișinău, are loc ședința zilnică a Centrului de comandă unic anticoronavirus și conferința de presă zilnică a ministrei sănătății, Viorica Dumbrăreanu, care prezintă bilanțul actualizat al epidemiei de COVID-19.

Are loc o ședință a Consiliului Superior al Magistraturii. Comisia de control al finanțelor publice examinează în ședință online programele guvernamentale de combatere a două maladii infecțioase: hepatita și tuberculoza.

Primăria capitalei organizează o dezbatere online despre un nou concept al cocmerțului stradal.

Să răsfoim și paginile agendei internaționale:

Miniștrii muncii și protecției sociale din Uniunea Europeană discută prin videoconferință despre impactul pandemiei de coronavirus asupra șomajului.

La Zagreb, începe un summit virtual de două zile Uniunea Europeană - Balcanii de Vest.

La Berlin, cancelara Angela Merkel participă la o videoconferință cu șefii companiilor constructoare de mașini, în timp ce instanța supremă germană ține audieri, la Karlsruhe, în procesul contra Volkswagen în scandalul dieselgate.

Președintele american Donald Trump vizitează o fabrică de echipamente medicale din Phoenix, în timp ce în Statele Unite se ridică unele restricții impuse pentru a limita răspândirea infecției de COVID-19.

Marți este marcată Ziua internațională de combatere a astmului.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG