Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii spun că astăzi va mai ploua slab în nord, unde maxima termică nu va depăși 13 grade. În restul țării, însă, va fi zi frumoasă, cu cer variabil. Se așteaptă o maximă de 16 grade în centru și la Chișinău și de 18 grade în sud. În următoarele zile, vreme se încălzește.

Iată și câteva repere din agenda internă a zilei:

La Chișinău, are loc ședința zilnică a Centrului de comandă unic anticoronavirus și conferința de presă zilnică a ministrei sănătății, Viorica Dumbrăreanu, care prezintă bilanțul actualizat al epidemiei de COVID-19.

Vă prezentăm și câteva evenimente din agenda internațională:

Țările europene marchează împlinirea a 75 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. La Berlin, cancelara Angela Merkel și președintele Frank-Walter Steinmeier vor depune flori la memorialul victimelor nazismului.

La Florența, are loc o videoconferință axată pe efectele economice ale pandemiei de coronavirus, la care vor lua cuvântul, între alții, premierul italian Giuseppe Conte, șefa Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, și directoarea FMI, Kristalina Georgieva.

Miniștrii de finanțe din zona euro discută prin videoconferință despre răspunsul Uniunii Europene la epidemia de coronavirus.

Este marcată Ziua mondială a crucii roșii și semilunii roșii.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG