Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii spun că astăzi va mai ploua slab în nord, unde maxima termică nu va depăși 13 grade. În restul țării, însă, va fi zi frumoasă, cu cer variabil. Se așteaptă o maximă de 16 grade în centru și la Chișinău și de 18 grade în sud. În următoarele zile, vreme se încălzește.

Iată și câteva repere din agenda internă a zilei:

La Chișinău, are loc ședința zilnică a Centrului de comandă unic anticoronavirus și conferința de presă zilnică a ministrei sănătății, Viorica Dumbrăreanu, care prezintă bilanțul actualizat al epidemiei de COVID-19.

Vă prezentăm și câteva evenimente din agenda internațională:

Țările europene marchează împlinirea a 75 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. La Berlin, cancelara Angela Merkel și președintele Frank-Walter Steinmeier vor depune flori la memorialul victimelor nazismului.

La Florența, are loc o videoconferință axată pe efectele economice ale pandemiei de coronavirus, la care vor lua cuvântul, între alții, premierul italian Giuseppe Conte, șefa Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, și directoarea FMI, Kristalina Georgieva.

Miniștrii de finanțe din zona euro discută prin videoconferință despre răspunsul Uniunii Europene la epidemia de coronavirus.

Este marcată Ziua mondială a crucii roșii și semilunii roșii.

XS
SM
MD
LG