Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii spun că miercuri va fi cer variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime ating +15 de grade în nord, +18 în centru și la Chișinău și + 20 de grade în sud. În zilele următoare, se așteaptă ploi slabe.

Iată și câteva repere din agenda internă a zilei:

La Chișinău, are loc ședința zilnică a Centrului de comandă unic anticoronavirus și conferința de presă zilnică a ministrei sănătății, Viorica Dumbrăreanu, care prezintă bilanțul actualizat al epidemiei de COVID-19.

Are loc și ședința guvernului prezidată de premierul Ion Chicu.

Și-acum să răsfoim agenda internațională:

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, prezintă un pachet de extindere a Uniunii Europene.

În Parlamentul European, este așteptată astăzi președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru dezbateri pe marginea noului buget și președintele Consiliului European, Charles Michel, pentru dezbateri despre situația statului de drept din Ungaria.

La Geneva, Organizația Mondială a Sănătății prezintă jurnaliștilor noi date despre evoluția pandemiei de coronavirus.

Secretarul de stat al Statelor Unite, Michael Pompeo, vizitează Israelul, unde depune jurământul un nou guvern al unității naționale, agenda discuțiilor incluzând însă și criza de coronavirus.

XS
SM
MD
LG