Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Moldova se așteaptă miercuri la o zi cu temperaturi maxime invers distribuite decât de obicei: cel mai cald, până la 22 de grade, ar urma să fie în nordul țării, iar cel mai rece – cel mult 17 grade - în sud. Explicația este că centrul și sudul țării au șanse mai mari să „prindă” un val de ploi însoțite de descărcări electrice, în vreme ce nordul ar urma să aibă parte de vreme mai stabilă.

Din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

La Chișinău are loc ședința guvernului condus de premierul Ion Chicu. Tot la Chișinău, la sediul agenției de presă Infotag, este programată conferința de presă susținută de un grup de inițiativă reprezentat de Dumitru Pulbere, Victor Pușcaș, Stanislav Pavlovschi, Pavel Midrigan și Eugen Ceban, cu tema „Reforma din domeniul jurisdicției constituționale din Republica Moldova. Și tot miercuri are loc semnarea Acordului de colaborare între Primăria municipiului Chișinău și Centrul Național Anticorupție.

Din agenda externă, prezentată de AFP: La Hong Kong ultimul guvernator britanic al teritoriului chinez semi-autonom, Chris Patten, va vorbi despre criza politică prelungită; miniștrii turismului din UE țin o videoconferință. La Berlin se încheie sub patronajul cancelarei Angela Merkel discuții între mai mulți creditori internaționali și lideri de guverne despre răspunsul la criza de coronavirus pe plan economic.

XS
SM
MD
LG