Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii spun că astăzi va ploua slab în regiunea de nord, unde valorile termice maxime nu depășesc 16 grade. În centru și sud este cer variabil, fără precipitații. Vor fi 20 de grade în centru și la Chișinău și 22 de grade în sud.

Câteva repere din agenda zilei:

Are loc briefing-ul zilnic al ministerului sănătății pentru actualizarea bilanțului pandemiei de coronavirus.

Premierul Ion Chicu convoacă ședința guvernului, având, între altele, pe agendă un proiect de hotărâre “cu privire la măsuri de sprijinire a persoanelor fizice și juridice în contextul pandemiei de COVID-19”.

La Parlament, are loc ședința Comisiei politică externă și integrare europeană.

Fondul Opiniei Publice și postul TVC 21 prezintă rezultatele unui nou sondaj de opinie.

Câteva repere din agenda internațională:

Ministrul american al Finanțelor, Steven Mnuchin, se întâlnește virtual cu omologii săi din țările G7 pentru a discuta despre planurile de refacere economică.

Directoarea Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, participă la un forum online despre impactul crizei de coronavirus.

Directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, vorbește presei de limbă rusă despre pandemia de coronavirus, într-o conferință online.

Ministrul de externe al Italiei, Luigi Di Maio, se întâlnește, la Roma, cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian, cei doi având programată și o conferință de presă comună.

Noul prim-ministru al Slovaciei, Igor Matovic, vizitează Praga pentru convorbiri cu omologul său ceh Andrej Babis și alți oficiali.

Comisarul european pentru climă, Frans Timmermans, prezintă o evaluare a planurilor pe care le au țările membre în domeniul energetic și al micșorării emisiilor.

XS
SM
MD
LG