Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea în R. Moldova se anunță astăzi în general instabilă, cu maxime oscilând între 23 grade în nordul țării și 28 de grade în sud. Potrivit prognozei Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sunt posibile ploi în toată țara, iar în colțul de nord-vest, pe cursul Prutului din raioanele Briceni și Edineț, sunt posibile inundații locale – ieșirea apei în luncă.

Din agenda evenimentelor interne programate pentru ziua de 16 iunie: La Chișinău are loc ședința Comisiei Electorale Centrale.

Tot în Capitală se ține ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

Are loc conferința organizată de Asociația Promo-LEX de prezentare a raportului privind monitorizarea situaței Drepturilor omului în regiunea transnistreană pe anul 2019 și raportului cu cu privire la executarea unor acțiuni din Planul Național pentru Drepturile Omului.

Tot astăzi, și tot în Capitală se organizează Clubul de presă online „Impactul COVID-19 asupra vieții sociale și economice din perspectiva egalității de gen”.

Din agenda externă, prezentată de AFP:

În Hong Kong se aniversează pentru prima dată marșul pro-democrație al „celor două milioane”.

La Ankara se reia principalul proces juridic legat de tentativa de puci din 2016.

Ministrul de externe iranian Javid Zarif vizitează Moscova.

Tot în capitala rusă se redeschid terasele restaurantelor, muzeele, bibliotecile și birourile – după restricțiile provocate de COVID-19.

Miniștrii de externe din UE discută în videoconferință.

La Frankfurt începe procesul celor doi suspecți de extremă-dreapta arestați în legătură cu uciderea politicianului din CDU Walter Luebcke. La Bruxelles, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, ține o conferință de presă înaintea întâlnirii miniștrilor apărării din țările alianței.

În Statele Unite intră în vigoare interdicțiile de zbor pentru companiile aeriene chineze.

Șeful Rezervei Federale, Jerome Powell, participă la audierea semestrială în fața Senatului.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG