Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii prognozează averse cu descărcări electrice în câteva raioane nordice, dar cer variabil fără precipitații în centrul și sudul țării. Valorile termice maxime ating +25 grade în nord, +27 în centru și la Chișinău și + 30 de grade în sud.

Câteva repere din agenda internă a zilei:

La Chișinău, are loc briefing-ul zilnic al ministerului sănătății pentru actualizarea bilanțului epidemiei de COVID-19.

Guvernul se întrunește în ședință, urmând să dea avize unei serii de inițiative legislative, inclusiv unui amendament la Codul Muncii, care permite angajaților să-și împartă concediul anual în mai multe concedii cu durate mai mici, de la 5 la 10 zile. O altă inițiativă pe care guvernul intenționează să o susțină este amendare legii cetățeniei astfel încât numele celor care primesc cetățenia moldoveană contra investiții să fie făcute publice.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează o dezbatere publică despre ajutoarele europene pentru societatea civilă moldoveană ca răspuns la criza de coronavirus.

Și acum să răsfoim agenda internațională:

La Bruxelles, membrii Parlamentului European discută cu Comisia Europeană și Consiliul European despre viitorul finanțelor europene și refacerea economiei după criza de coronavirus.

Miniștrii apărării din NATO încep o reuniune de două zile prin videoconferință.

La Moscova, ministrul rus al energiei, Alexandr Novak, participă la o conferință despre viitorul sectorului energetic în contextul pandemiei de coronavirus.

Ministrul de externe al Italiei, Luigi Di Maio, vizitează Turcia.

La Geneva, are loc o conferință organizată de urgență de Consiliul pentru drepturile omului despre rasism, pe fundalul protestelor antirasiste din Statele Unite.

Vezi comentarii

XS
SM
MD
LG