Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii prognozează noi averse de ploaie cu descărcări electrice. Valorile termice maxime ating +24 de grade în nord, +27 în centru și la Chișinău și + 29 de grade în sud.

Iată și câteva repere din agenda internă a zilei:

La Chișinău, se întrunește în ședință Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Curtea Constituțională examinează două sesizări despre regimul stării de urgență aplicat de guvern în perioada pandemiei de coronavirus.

Deputatul Iurie Reniță, care a dat publicității în trecut mai multe înregistrări compromițătoare cu președintele Igor Dodon, susține o conferință de presă, dar nu a anunțat tema în prealabil.

Președintele Igor Dodon începe o vizită la Moscova, unde va participa, miercuri, la parada militară de Ziua Victoriei.

Să vedem acum care sunt reperele din agenda internațională:

La Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov găzduiește o întâlnire virtuală cu omologii săi din China și India, Wang Yi și Subrahmanyam Jaishankar.

China lansează ultimul său satelit din constelația Beidou, rivala sistemului american de navigare GPS.

La Bruxelles, comisarul european pentru transport, Adina Vălean, vorbește în Parlamentul European despre ultimele evoluții din Rețeaua trans-europeană de transport în contextul epidemiei de coronavirus.

Cancelara germană Angela Merkel participă la videoconferințe cu omologii săi din Portugalia și Slovenia, Antonio Costa and Janez Jansa.

Președintele francez Emmanuel Macron vizitează Olanda pentru convorbiri cu premierul Mark Rutte.

În Statele Unite, președintele Donald Trump inspectează zidul de la granița cu Mexicul, în apropiere de orașul Yuma, statul Arizona, apoi rostește un discurs în fața studenților.

Fostul președinte american Barack Obama participă, la Washington, la prima sa colectare de fonduri pentru campania prezidențială a fostului vicepreședinte Joe Biden.

Tot la Washington, John Bolton, fostul consilier pentru securitate națională al președintelui Trump, își lansează cartea sa de memorii, în care îl critică pe Trump.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG