Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea se anunță instabilă pe cea mai mare parte a teritoriului R. Moldova. Sunt posibile ploi pe alocuri abundente, însoțite de descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 grade în nordul țării și 29 în sud. La Chișinău se anunță o maximă de 28 grade. Potrivit prognozei pe 7 zile a Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vremea va continua în aceeași notă, relativ instabilă, cu ploi, cel puțin până joi.

Agenda evenimentelor programate astăzi în R. Moldova cuprinde, printre altele, conferința organizată de Asociația Promo-LEX de prezentare a Raportului nr. 3 de Monitorizare civică a Reformei Poliției. Conferința are loc online.

La Parlament sunt programate ședințele comisiilor de securitate națională, de mediu și dezvoltare regională, economie, buget și finanțe, juridice, numiri și imunități, și a comisiei pentru agricultură și industrie alimentară.

Din agenda internațională a zilei: l

La Moscova are loc parada militară de Ziua Victoriei, amânată din cauza pandemiei de coronavirus – R. Moldova este reprezentată de președintele Igor Dodon.

În Mongolia au loc alegeri parlamentare.

La Londra premierul Boris Johnson răspunde întrebărilor parlamentarilor, probabil pe tema pandemiei și Brexit.

La Geneva are loc briefingul pe tema COVID-19 al Organizației Mondiale a Sănătății.

Președintele Donald Trump îl primește la Casa Albă pe președintele polonez Andrzej Duda, care la sfârșitul săptămânii candidează pentru un nou mandat.

FMI publică prognoza economică globală, actualizată.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG