Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea pentru vineri, 3 iulie, se anunță foarte călduroasă: temperaturile maxime vor urca până la 35 de grade în sud, menținându-se sub pragul numit de unii tropical, de 30 de grade, doar în extremitatea nordică. Nu se anunță precipitații semnificative. Sfârșitul săptămânii ar urma însă să readucă vremea instabilă, cu ploi abundente, cel puțin în jumătatea de nord a țării.

Să răsfoim acum agenda de evenimente interne:

Agenția de presă IPN organizează vineri on-line dezbaterile publice cu tema: „Președinția Germaniei în UE: impact pentru Europa, impact pentru Republica Moldova”. Este ediția a 142-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Parlamentul R. Moldova se întrunește în ședință.

În Capitală are loc un briefing organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene cu tema „Implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Rezultate și priorități pentru 2020”.

Tot la Chișinău este programată ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Are loc ședința Comisiei pentru protecție socială, ocrotire a sănătății, educație, cultură, mass-media și relații internaționale a Consiliului municipal Chișinău.

Din agenda externă prezentată de AFP:

Parlamentul Germaniei ar urma să dezbată și voteze chestiunea pensiei minime.

Prim-miniștrii din cele patru țări ale Grupului Vișegrad se întâlnesc la Varșovia să se pregătească împreună de un summit UE.

Ca și alte mari companii aeriene, Air France ar putea anunța concedieri.

La Istanbul are loc judecata în contumacie a saudiților suspectați de uciderea jurnalistului Khashoggi la consulatul saudit.

În Statele Unite, președintele Donald Trump asistă la focuri de artificii în ajunul Zilei Independenței.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG