Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Câteva repere din agenda zilei:

La Chișinău, are loc briefing-ul zilnic al ministerului sănătății pentru actualizarea bilanțului epidemiei de COVID-19.

Agenția IPN găzduiește o dezbatere cu deputați ai puterii și opoziției despre rezultatele sesiunii parlamentare înainte de vacanța deputaților.

Deputatului din Fracțiunea PAS, Vladimir Bolea, susține o conferință de presă pe margine unei inițiative privind taxarea în agricultură.

Câteva repere din agenda externă:

La Geneva, are loc conferința de presă a Organizației Mondiale a Sănătății pe marginea pandemiei de coronavirus.

Secretarul de stat american Michael Pompeo începe o vizită la Londra, unde se va întâlni cu premierul britanic Boris Johnson și ministrul de externe, Dominic Raab .

La Kiev, este așteptată în vizită președinte Elveției, Simonetta Sommaruga, prima vizită a unui demnitar străin în Ucraina de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Tot la Kiev, au loc proteste la patru ani de la asasinarea jurnalistului Pavel Șeremet.

La Sofia, este așteptată votarea unei noi moțiuni de cenzură împotriva guvernului premierului bulgar Boiko Borisov.

Ciprul marchează aniversarea invaziei turcești din nordul insulei, din 1974.

Premierul irakian Mustafa al-Kadhimi vizireață Iranul.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG