Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii prognozează ploi cu averse și descărcări electrice în zona de nord și centrul țării. Aici, valorile termice ating 25 și respectiv 28 de grade. În sud, e vreme frumoasă, fără precipitații cu o maximă de 30 de grade.

Să răsfoim acum agenda internă a zilei:

La Chișinău, are loc briefing-ul zilnic al ministerului sănătății pentru actualizarea bilanțului epidemiei de COVID-19.

Are loc ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

Se întrunește în ședință Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Institutul pentru Politici și Reforme Europene organizează o dezbatere despre impactul crizei de coronavirus asupra veniturilor migranților moldoveni.

Câteva repere din agenda internațională:

În Camera Reprezentanților de la Washington, au loc audieri pe marginea elaborării vaccinului anti-coronavirus, la care participă reprezentanții mai multor companii farmaceutice americane.

În Belgia, este adus un omagiu oficial personalului din prima line a luptei cu pandemia de coronavirus.

La Bruxelles, încep convorbiri informale prin videoconferință miniștrii europeni ai cercetării.

Rusia găzduiește, la St. Petersburg, reuniuni al Organizației pentru Cooperare de Shanghai și asociației economiilor în dezvoltare, BRICS.

La Centrul spațial Kennedy, din Florida, este marcată împlinirea a nouă ani de la încheierea programului NASA al navetelor spațiale.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG