Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii prognozează o zi frumoasă, cu cer variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime ating 25 de grade în nord, 28 în centru și la Chișinău și 30 de grade în sud.

Iată câteva repere din agenda internă a zilei:

La Chișinău, are loc briefing-ul zilnic al ministerului sănătății pentru actualizarea bilanțului epidemiei de COVID-19.

Are loc ședința comisiei parlamentare pentru mediu și dezvoltare regională

Este așteptat un marș al comunității azere din R. Moldova în contextul luptelor de la granița armeano-azeră între forțele armate ale Azerbaidjanului și Armeniei.

Să răsfoim acum și agenda internațională:

Secretarul de stat american Mike Pompeo vizitează Danemarca.

Ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, vizitează Marea Britanie.

În Rusia, este așteptat verdictul în cazul istoricului Gulag-ului, Iuri Dmitriev, acuzat de hărțuirea sexuală a fiicei sale adoptive, într-un proces considerat fabricat din motive politice.

La Moscova, premierul Mihail Mișustin rostește un discurs în fața parlamentului rus.

În Norvegia, este marcată împlinirea a nouă ani de la atacurile unui extremist de dreapta la Oslo și pe insula Utoya, care s-au soldat cu 77 de morți.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG