Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea se anunță astăzi caniculară în toată țara, cu maxime cuprinse între 30 de grade în nordul țării și 35 de grade în sud; potrivit prognozei săptămânale a SHS, temperaturile ar putea deveni mai suportabile în a doua jumătate a săptămânii.

Din agenda zilei:

La Chișinău are loc ședința săptămânală a președintelui Igor Dodon cu președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu premierul Ion Chicu; Partidul Unității Naționale lansează în capitală campania „Ce înseamnă Unirea cu România”, la care se vor face precizări privind candidatura la președinție din partea PUN a lui Octavian Țîcu, anunțată sâmbătă. Alte repere din actualitatea internă a zilei: are loc un briefing de presă susținut de către deputații Grupului parlamentar PRO MOLDOVA, se ține ședința săptămânală a serviciilor primăriei capitalei; începe procesul de admitere la Universitate de stat de medicină și farmacie, iar Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova prezintă studiul sociologic cu tema: R. Moldova la 30 de ani de independență.

Din agenda internațională:

În Donbass intră în vigoare un nou armistițiu între forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii pro-ruși; la Washington vor depune mărturie în Congres șefii marilor companii de internet Apple, Facebook și Google; la Cairo se va marca – pentru că nu poate marca la Teheran – împlinirea a 40 de ani de la moartea șahinșahului iranian Mohammed Reza Pahlavi; la Londra au loc negocieri pentru Brexit; compania americană Moderna lansează faza finală a testelor pe oameni cu vaccinul împotriva COVID-19.

XS
SM
MD
LG