Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii spun că va fi o zi frumoasă, cu cer variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime ating 27 de grade în nord, 30 în centru și la Chișinău și 32 de grade în sud.

Câteva repere din agenda internă a zilei:

La Chișinău, are loc briefing-ul zilnic al ministerului sănătății pentru actualizarea bilanțului epidemiei de COVID-19.

Consiliul municipal Chișinău se convoacă în ședința extraordinară.

Organizația neguvernamentală IDIS Viitorul decernează un premiu primăriei Chișinăului pentru transparență în 2019. Partidul Nostru al primarului de la Bălți, Renato Usatîi, organizează un protest împotriva președintelui Igor Dodon, chemând șoferii să claxoneze, la ora 17.

Iată și câteva repere din agenda internațională:

Președintele belarus Alyaksandr Lukashenka își ține discursul către națiune, cu doar cinci zile înaintea alegerilor prezidențiale.

La Skopje, are loc prima ședință a noului parlament al Macedoniei de Nord, ales luna trecută.

În Filipine, milioane de oameni revin la regimul de carantină, după reluarea creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG