Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe
China, globe

Vremea pentru vineri, 7 august, se anunță caniculară, cu maxime de până la 35 de grade în sudul țării. În nord, maxime va fi de „numai” 31 de grade. Prognoza meteo pentru zilele următoare prevede tot temperaturi caniculare și vreme uscată, fără precipitații. Din această cauză, se menține în continuare și pericolul sporit de incendiu!

Să spicuim acum câteva dintre știrile interne:

La Chișinău are loc astăzi ședința Comisiei Electorale Centrale, dar și obișnuitele comunicări de presă privind evoluția epidemiei de coronavirus.

Este programată de asemenea ședința ANRE, prima după ce a decis ieftinirea cu 11% a energiei electrice.

UN Women Moldova și Centrul Internațional „La Strada” Moldova organizează un club de presă online, în cadrul căruia sunt prezentate rezultatele evaluării rapide „Nevoile femeilor afectate de violență în bază de gen şi răspunsul sistemic la cazurile de violență în familie în contextul crizei COVID 19”.

Poliția de Frontieră, în comun cu reprezentanții OIM Moldova, organizează ceremonia de donație a unui lot de echipamente, destinat îmbunătățirii capacităților polițiștilor de frontieră la controlul și gestionarea cazurilor de infecție în punctele de trecere a frontierei de stat.
Din agenda externă, prezentată de AFP:

La Bruxelles se așteaptă verdictul în procesul extrădării în Spania a liderului catalan separatist Lluis Puig.

În Olanda trebuia să se dea astăzi alt verdict așteptat, la un tribunal special, legat de asasinarea premierului libanez Hariri, dar el a fost amânat până la 18 august, după explozia devastatoare de săptămâna aceasta de la Beirut.

La Gustrow, în Germania, are loc convenția partidului cancelarei Merkel, CDU.

Peste ocean, în Statele Unite și Canada, se așteaptă date economice importante, relevante pentru direcțiile evoluțiilor economice în această fază a epidemiei de coronavirus.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG