Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea se anunță astăzi caniculară mai ales în centrul și sudul țării. Maximele zilei vor oscila între 28 de grade în nord, de pildă la Briceni, 30 de grade în capitală și 33 de grade în sudul țării. Potrivit Serviciului Hidrometeo, de mâine este posibilă o foarte ușoară temperare a vremii, astfel că spre sfârșitul săptămânii maximele peste zi nu vor mai depăși 26-27 de grade.

Să spicuim acum câteva evenimente din agenda internă de astăzi:

La Chișinău este programată astăzi ședința Consiliului Superior al Magistraturii, ca și obișnuitele comunicări zilnice referitoare la evoluția epidemiei de COVID-19 în R. Moldova.

Tot astăzi se va ține un webinar despre adaptarea activităților antreprenoriale la condițiile specifice pandemiei de COVID-19.

Au loc, de asemenea, în capitală, ședințele Consiliului Municipal al Audiovizualului și Consiliului Municipal Chișinău, aceasta din urmă găzduită de pretura sectorului Centru.

Iată și câteva dintre cele mai importante evenimente externe ale zilei:

Secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, vizitează Cehia ca parte a unui turneu prin câteva țări central-europene – el va mai merge în Slovenia, Polonia și Austria.

La Moscova, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, va fi primit de omologul său rus, Serghei Lavrov.

La Riga se întâlnesc miniștrii de externe din Letonia, Polonia, Finlanda și Estonia, cu ocazia celei de a 100-a aniversări a Tratatului de pace dintre Rusia și Letonia, care consolida independența țării baltice față de Moscova.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG