Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe

Meteorologii prognozează o vreme frumoasă, fără precipitații. Valorile termice maxime ating 25 de grade în nord, 28 în centru și la Chișinău și 30 de grade în sud.

Câteva repere din agenda internă zilei, conform agenției IPN:

La Chișinău, Agenția Națională pentru Sănătate Publică prezintă la un briefing noile reglementări care interzic expunerea la vedere a produselor de tutun și celor conexe și care se aplică începând cu data de 15 august.

Are loc ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Primarul capitalei, Ion Ceban, susține un briefing despre repararea unei artere majore, strada Albișoara.

Agenția IPN găzduiește o dezbatere întitulată „Cine și de ce nu se teme de COVID-19”.

Iată și câteva repere din agenda externă:

La Bruxelles, cei 27 de miniștri de externe din țările Uniunii Europene se întâlnesc pentru a discuta posibile sancțiuni împotriva regimului Lukașenka după reprimarea protestelor postelectorale din Republica Belarus și despre tensiunile din estul Mediteranei, unde Turcia a trimis o navă de cercetare într-o zonă revendicată și de Grecia.

Aceste tensiuni sunt și tema unei discuții pe care o vor avea, la Viena, secretarul de stat american Mike Pompeo, aflat în turneu prin Europa Centrală și ministrul de externe grec, Nikos Dendias. Pompeo se va întâlni, la Viena, și cu ministru de externe austriac, Alexander Schallenberg.

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, se află în vizită oficială în Elveția, unde se va întâlni cu omologul său, Ignazio Cassis.

Președinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, se află într-o vizită de lucru în Lituania, pentru convorbiri cu președintele lituanian Gitanas Nauseda.

Pakistanul sărbătorește 73 de ani de independență față de Marea Britanie.

XS
SM
MD
LG