Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi va fi cer noros, iar în nord – și averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și de o scădere a temperaturii aerului. Valorile termice maxime ating 25 de grade în nord, 32 în centru și la Chișinău și 34 de grade în sud, dar și aici vremea va începe să se răcească, de vineri.

Câteva repere din agenda zilei, prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, Comisia Electorală Centrală se întrunește în ședință în pregătirile de alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Are loc și ședința Consiliul Audiovizualului.

Procuratura Generală invită jurnaliștii la un briefing, dar tema nu a fost anunțată.

Centrul de Resurse Juridice, o organizație neguvernamentală, găzduiește o conferință despre dificultățile societății civile în perioada crizei de coronavirus.

Asociația Agențiilor de Publicitate lansează un apel către președintele Igor Dodon și primarul Chișinăului, Ion Ceban, pentru mai multă transparență în gestionarea reclamei stradale.

Câteva repere din agenda internațională:

Premierul rus Mihail Mișustin vizitează Republica Belarus pe fundalul represaliilor contra participanților la protestele postelectorale belaruse.

La Casa Albă de la Washington, au loc negocieri mediate de Statele Unite între președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, și premierul din Kosovo, Avdullah Hoti.

La Paris, guvernul francez prezintă un plan de relansare a economiei afectate de criza de coronavirus.

La Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov se întâlnește cu emisarul special al ONU pentru Siria, Geir Pedersen.

La Geneva, are loc o conferință de presă a Organizației Mondiale a Sănătății despre pandemia de COVID-19.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG