Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că va fi cer noros, iar vremea se răcește accentuat, cu peste 10 grade față de ziua precedentă. Valorile termice ating, în nord, 15 de grade, în centru și la Chișinău vor fi 18, iar la Cahul, 20 de grade. În zilele următoare va fi cer însorit, iar valorile termice cresc.

Câteva repere din agenda internă a zilei:

Ministerul sănătății actualizează bilanțul pandemiei de coronavirus.

Președintele Igor Dodon care se pregătește să candideze pentru un al doilea mandat difuzează o nouă ediție a vlogului său săptămânal „Președintele Răspunde”.

Liderii Platformei DA, partid de opoziție, susțin o conferință de presă pe o temă neanunțată.

Câteva repere din agenda internațională:

La Geneva, Consiliul ONU pentru drepturile omului dezbate situația din Republica Belarus, într-o ședință de urgență.

La New York, secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, are o întâlnire virtuală cu aproximativ 20 de lideri mondiali, în marginea Adunării Generale ONU, pentru a discuta despre refacerea globală după pandemia de COVID-19.

Secretarul de stat american Mike Pompeo sosește în Brazilia pentru a se întâlni cu ministrul de externe brazilian Ernesto Araujo.

Ministrul de externe al Greciei, Nikolaos Dendias, vizitează Cehia pentru convorbiri cu omologul său ceh Tomas Petricek.

Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, participă la un eveniment, la Bruxelles, pentru examinarea căilor de îmbunătățirea reciclării în Uniunea Europeană.

Tot la Bruxelles, negociatorul european pentru Brexit, Michel Barnier, se întâlnește cu președintele Consiliului European, Charles Michel, într-un moment în care negocierile pentru relația post-Brexit par în impas.

La Berlin, cancelara germană Anghela Merkel o primește pe fosta sa ministră a apărării și actuala președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

XS
SM
MD
LG