Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii prognozează o zi însorită, fără precipitații. Valorile termice ating, în nord, 25 de grade, în centru și la Chișinău vor fi 27, iar în sud 28. În zilele următoare, vremea nu se schimbă semnificativ.

Câteva repere din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, are loc ședința guvernului Chicu.

Se întrunesc în ședințe mai multe comisii parlamentare permanente în vederea pregătirii următoarelor ședințe plenare.

Mai are loc ședința Consiliul Audiovizualului.

Ministerul sănătății actualizează bilanțul pandemiei de coronavirus.

Câteva repere din agenda internațională:

La Adunarea Generală a Națiunilor Unite, continuă dezbaterea virtuală a liderilor lumii care, pentru prima data anul acesta, și-au trimis discursuri video preînregistrate, din cauza pandemiei de coronavirus.

La Vilnius, ministrul estonian de externe Urmas Reinsalu se întâlnește cu subsecretarul american de stat pentru creștere economică, Keith Krach.

La Berlin, ministrul finanțelor Olaf Scholz prezintă public planurile fiscale ale Germaniei pentru perioada 2021-2024 .

Președintele polonez Andrzej Duda vizitează Sfântul Scaun, la Roma, urmând să poarte convorbiri și cu liderii italieni.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG