Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii prognozează că va ploua slab în nord. După ploile torențiale care au avut loc marți în centru și sud, aici, astăzi nu se mai așteaptă precipitații, deși este cer noros. Valorile termice vor atinge, în nord, 15 de grade, în centru și la Chișinău vor fi 18, iar în sud – 20.

Câteva repere din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, are loc ședința guvernului Chicu și ședințele mai multor comisii parlamentare.

Se întrunește în ședință Comisia Electorală Centrală.

Susține o conferință de presă, președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, la o zi de la anunțul procuraturii că a cerut Turciei extrădarea predecesorului său la șefia PD, Vlad Plahotniuc, inculpat pentru spălare de bani, escrocherie și crimă organizată.

Fondul ONU pentru Populație și alți reprezentanți ai Națiunilor Unite la Chișinău organizează împreună cu ministerul sănătății moldovean o conferință despre cooperarea dintre tineri și vârstnici pentru depășirea pandemiei de coronavirus.

Și acum câteva repere din agenda internațională a zilei:

În noapte aceasta, la Cleveland, în statul american Ohio, a avut l loc prima dezbatere televizată directă între candidații la alegerile prezidențiale de pe 3 noiembrie, din Statele Unite, republicanul Donald Trump și democratul Joe Biden.

Ministrul de externe al Arabiei Saudite, Faisal bin Farhan Al Saud, vizitează Polonia pentru convorbiri cu omologul său Zbigniew Rau.

La ONU, are loc un summit despre biodiversitate și schimbarea climei.

Secretarul de stat american Mike Pompeo începe o viztă de două zile la Roma.

Comisarul european pentru promovarea modului european de viață, Margaritis Schinas, susține o conferință de presă la Bruxelles despre noul pact privind imigranții și solicitanții de azil propus de Comisia Europeană.

XS
SM
MD
LG