Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii prognozează că va ploua slab în nord, unde valorile termice maxime vor atinge 24 de grade. În zona de centru și cea de sud va fi cer noros. Maximele termice ating aici 27 și respectiv 29 de grade. În următoarele zile, vremea se strică peste tot și începe să se răcească.

Câteva repere din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, are loc ședința Comisiei Electorale Centrale.

Avocatul poporului pentru drepturile copilului organizează o conferință de presă pentru a face un apel împotriva utilizării imaginii copiilor în scopuri electorale.

Coaliția civică pentru alegeri libere și corecte împreună cu Asociația presei independente prezintă un prim raport despre reflectarea campaniei prezidențiale în presa online.

Organizația anticorupție, Transparency International-Moldova, prezintă rezultatele unei monitorizări a sistemului de petiționare a autorităților publice centrale.

Are loc ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

Câteva repere din agenda internațională:

Secretarul de stat american Mike Pompeo călătorește la Tokyo pentru convorbiri cu omologii săi japonez, indian și australian.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vizitează Atena pentru convorbiri cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, în urma unei vizite în Turcia.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, este audiat în Parlamentul European în chestiunea tensiunilor dintre Turcia și vecinele sale europene, în chestiunea relației cu China și a situației din Belarus.

Șeful politicii europene externe și de securitate, Josep Borrell, le vorbește jurnaliștilor la Bruxelles despre pachetul de extindere al Uniunii Europene și planurile de investiții pentru Balcanii de Vest.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG