Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi va ploua slab în toate regiunile. Valorile termice maxime vor atinge, în nord, 18 grade, în centru și la Chișinău vor fi 21, iar în sud – 23.

Câteva repere din agenda zilei, prezentată de agenția IPN:

Comisia Electorală Centrală prezintă concurenții electorali textul buletinului de vot pentru alegerile la funcția de președinte, din 1 noiembrie.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Oleg Țulea, și președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, susțin o conferință de presă cu tema: „Alegerile prezidențiale – votul în străinătate”.

Continuă cel de-al V-lea Congres Național de Oncologie din Republica Moldova, cu genericul: „Prevenția și controlul cancerului – o continuă provocare!”.

Câteva repere din agenda internațională:

Capitala Armeniei, Erevan, găzduiește ședința unui consiliul interguvernamental al Uniunii Economice Eurasiatice.

La Geneva, are loc o conferință de presă a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății despre întețirea pandemiei de coronavirus în Europa.

La Indianapolis, Statele Unite, vicepreședintele american Mike Pence și soția sa Karen votează timpuriu în alegerile prezidențiale americane.

Premierul spaniol Pedro Sanchez împreună cu regele Felipe participă la o conferință economică la Barcelona, fiind așteptate proteste ale separatiștilor catalani care au încercat să obțină separarea Cataloniei de Spania, în 2017.

La Moscova, se află în vizită ministrul de externe danez, Jeppe Kofod, pentru convorbiri cu omologul său rus Serghei Lavrov,

Danemarca jucând un rol cheie în planurile Rusiei de a finaliza gazoductul Nord Stream 2.

La Berlin, se află în vizită premierul slovac Igor Matovic pentru a se întâlni cu cancelara Angela Merkel.

La Oslo, este anunțat premiul Nobel pentru pace 2020.

XS
SM
MD
LG