Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


O selecție a evenimentelor interne și internaționale.

În vremuri de pandemiei, toată lumea se adaptează restricțiilor. Astfel, agenția de știri IPN organizează un interviu-discuție online cu Cristina Țărnă, expert în combaterea corupției, fost vicedirector al Centrului Național Anticorupție. Tema: „Despre corupție ca sursă a injustiției”.

Ședința de luni a primăriei capitalei are loc, de asemeni, online. Tot online, Institutul pentru Politici și Reforme Europene prezintă raportul despre „Șase ani de implementare a Acordului de Asociere UE-Moldova”.

Trecem la actualitatea internațională: pe fundalul pandemiei de coronavirus, în Belarus au continuat protestele, în Nagorno-Karabah au continuat luptele (deși sâmbătă s-a semnat un acord de încetare a focului) iar la Bruxelles, parlamentarii continuă să discute posibile noi sancțiuni împotriva Rusiei, legate de tentativa din august de otrăvire a politicianului de opoziție Alexei Navalnîi.

Uniunea Europeană va discuta toate aceste crize astăzi, luni și s-ar putea să adopte o declarație prin care Alexandr Lukașenka, controversatul si contestatul președinte Belarus, să fie adăugat pe lista „neagră” a celor 40 de oficiali belaruși, considerați responsabili de falsificarea alegerilor prezidențiale din 9 august și de reprimarea brutală a protestelor care au urmat.

Parlamentul European, pe de altă parte, va discuta modul cum funcționează Acordul de Asociere cu Ucraina și tot luni, va reduce la trei numărul candidaților pentru premiul Saharov 2020.

Vineri însă, comisia pentru afaceri externe se va ocupa de criza din Belarus.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG