Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Pe plan intern:

Continuă campania pentru alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie - ca și emisiunea noastră electorală, care o va avea astăzi ca invitat pe Violeta Ivanov, candidata Partidului Șor.

Agenția de știri IPN invită reprezentanții mass-media să urmărească online dezbaterile publice din ciclul: „Noi și președintele: cine pe cine alege, cine pe cine reprezintă?”. Tema: „Cum să evaluezi promisiunea unui politician”. Participanți: Lilia Carasciuc, director executiv, Transparency International Moldova; Valeriu Ostalep, expert în relații internaționale și securitate; Ștefan Gligor, jurist, expert permanent al proiectului. Dezbaterea poate fi urmărită pe site-ul și pe pagina de FB a agenției.

Comunitate WATCHDOG anunță și ea o conferință on-line cu tema: „Prezentarea rezultatelor unui sondaj de opinie realizat la comanda Comunității „WatchDog.MD”.

Consiliul de Integritate al Autorităţii Naţionale de Integritate se întruneşte în şedinţă.

Și la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” desfăşoară „Zilele Universității”, cu ocazia celebrării a 75 de ani de la înființare.

Pe plan internațional:

La Bruxelles Parlamentul European este în sesiune plenară.

La Tallinn are loc astăzi un summit virtual pe tema proiectului celor trei mări.

Inițiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă și informală, la nivel prezidențial, care reunește cele 12 state membre ale UE aflate între mările Adriatică, Baltică și Neagră (Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia).

Inițiativa are ca obiectiv creșterea colaborării, în paralel cu reducerea decalajului de dezvoltare economică între diferite zone și state membre ale UE, prin proiecte comune regionale în domeniile energiei, transporturilor și celui digital. Principiile de bază ale Inițiativei celor Trei Mări sunt: promovarea dezvoltării economice, creșterea coeziunii la nivel european și consolidarea legăturilor transatlantice.

La Geneva, sub egida ONU au loc convorbiri între entitățile rivale din Libia.

La Copenhaga, Agenția Europeana pentru mediul înconjurător va prezenta astăzi ultimul său raport despre provocările ecologice ale continentului.

La Paris, Organizația pentru Cooperare Economica și Dezvoltare publică astăzi studiul său anual despre migrație.

În Statele Unite începe votarea anticipată în Florida pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG