Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe

Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi va fi vreme frumoasă, cu cer variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime vor atinge 12 grade în nord, 15 în regiunea de centru și la Chișinău și 17 grade în sud.

Câteva repere din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, are loc ședința Comisiei Electorale Centrale.

Susțin conferințe de presă separate candidatul la prezidențiale, deputatul Octavian Țîcu și deputatul Andrian Candu, care nu a fost lăsat să candideze din cauza neregulilor la colectarea de semnături de sprijin.

Asociația pentru Democrație Participativă organizează o dezbatere despre candidații la prezidențiale, cheltuielile de campanie și votul în străinătate.

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în parteneriat cu Friedrich-Ebert-Stiftung Moldova, organizează o conferință despre reziliența economică și socială în fața unor crize, ca pandemia de coronavirus.

Câteva repere din agenda internațională prezentată de agenția Reuters:

La Berlin, cancelara Angela Merkel se întâlnește cu premierul irakian Mustafa al-Kadhimi și susține o conferință de presă împreună cu acesta.

La Washington, are loc reuniunea anuală comună a Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional.

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, se întâlnește, la Tallinn, cu președinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, și cu premierul estonian Juri Ratas.

La Bruxelles, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prezintă în Parlamentul European programul executivului Uniunii Europene pentru 2021.

La Tripoli, sunt marcați nouă ani de la capturarea și uciderea fostului lider libian Muammar Gaddafi.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG