Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi va fi vreme frumoasă, cu cer variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime vor atinge 15 grade în nord, 18 în regiunea de centru și la Chișinău și 20 de grade în sud.

Câteva repere din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

Comisia Electorală Centrală dă startul tipăririi buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, la „Combinatul Poligrafic” din Chișinău.

Coaliția Civică pentru alegeri libere și corecte compusă din organizații neguvernamentale care monitorizează campania prezidențială prezintă un nou raport de monitorizare.

Are loc ședința Consiliul Audiovizualului pe fundalul rapoartelor critice ale societății civile despre reflectarea partizană a campaniei prezidențiale de către unele posturi de televiziune.

Se întrunește în ședință guvernul, precum și mai multe comisii parlamentare. Comisia pentru mediu și dezvoltare regională, de exemplu, organizează audieri publice cu privire la rezultatele unei reforme a administrației publice în domeniul protecției mediului.

Câteva repere din agenda internațională:

În Statele Unite, fostul președinte Barack Obama va participa la, Philadelphia, la o întâlnire electorală în favoarea candidatului democrat Joe Biden pentru prima dată în campania pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, în timp ce candidatul republican Donald Trump are întâlniri electorale în Carolina de Nord.

La Paris, este adus un omagiu profesorului de istorie Samuel Paty decapitat de un atacator islamist.

La Washington, Fondul Monetar Internațional susține o conferință de presă despre starea economiilor europene.

La Nicosia, are loc o întâlnire a șefilor de stat din Cipru, Grecia și Egipt pentru a lua în discuție cooperarea regională.

La Bruxelles, susține o conferință de presă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înaintea unei întâlniri a miniștrilor apărării din țările aliate.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG