Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Mmeteorologii spun că va fi vreme frumoasă, cu cer variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime vor atinge 17 grade în nord, 20 în regiunea de centru și la Chișinău și 22 de grade în sud.

Câteva repere din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

Membrii Comisiei Electorale Centrale susțin o conferință de presă, la Chișinău, despre regulile desfășurării alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie în condiții de pandemie.

Două instituții de cercetare a opiniei publice, Institutul de Politici Publice și Asociația Sociologilor și Demografilor, dau publicității rezultatele unor sondaje separate, inclusiv despre șansele candidaților la prezidențiale.

Institutul Național de Cercetări Economice dă publicității o nouă prognoză despre tendințele din economia moldoveană afectată de criza de coronavirus.

Câteva repere din agenda internațională:

La Washington, secretarul de stat american Mike Pompeo are întâlniri separate cu omologii săi din Armenia șu Azerbaidjan într-o încercare de a pune capăt luptelor izbucnite la sfârșitul lunii trecute în conflictul din Nagorno-Karabah.

La Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov îl primește pe proaspăt numitul ministru de externe kârgâz Ruslan Kazakbaiev

Marea Britanie și Japonia semnează, la Tokyo, un acord de cooperare economică, care le va reglementa pe viitor relația după Brexit.

Parlamentul din Portugalia votează asupra propunerii de a introduce obligația purtării măștii, iar măsurile antiepidemice se înăspresc în câteva alte țări europene.

Miniștrii mediului din Uniunea Europeană poartă convorbiri la Luxembourg.

Premierul francez Jean Castex se întâlnește la Bruxelles cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Libia sărbătorește nouă ani de la declarația de eliberare, după răsturnarea lui Muammar Gaddafi.

XS
SM
MD
LG