Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii prognozează în zona de sud averse puternice de ploaie. Aici, maxima termică va atinge 20 de grade. În restul regiunilor este cer variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime ating 18 grade în centru și la Chișinău și 15 grade în nord.

Câteva repere din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

Asociația Promo-LEX, cea mai mare organizație de observatori electorali naționali, prezintă, la Chișinău, un nou raport de monitorizare a campanei pentru prezidențialele din 1 noiembrie.

Mai prezintă un raport asemănător, la Chișinău, și ENEMO, Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a alegerilor.

Are loc, în regim online, ședința operativă de la Primăria capitalei.

Se întrunește în ședință Consiliul Audiovizualului.

Câteva repere din agenda internațională:

La Kiev, autoritățile electorale anunță rezultatele, iar observatorii OSCE își prezintă concluziile după alegerile locale din Ucraina, de duminică, care marchează și trecerea la o nouă structură, descentralizată, a puterii.

În Belarus, începe o grevă națională împotriva lui Alexandr Lukașenka, pe care a convocat-o de lidera de opoziție Svetlana Tihanovskaia.

La Geneva, are loc o conferință de presă a Organizației Mondiale a Sănătății despre evoluția pandemiei de COVID-19.

La Washington, Senatul supune votului candidatura judecătoarei conservatoare Amy Coney Barrett la funcția de membră a Curții Supreme.

Secretarul de stat american Mike Pompeo și ministrul american al apărării, Mark Esper, încep o vizită de două zile în India.

La Beijing, începe o plenară a comitetului central al Partidului Comunist chinez pentru adoptarea noului plan cincinal.

În Polonia, are loc un protest al femeilor, care blochează traficul pe mai multe drumuri din țară în semn de protest față de interzicerea aproape totală a avorturilor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG