Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe
China, globe

Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice (IPP) au anunțat o conferință de presă online dedicată organizării unui exit-poll în ziua alegerilor prezidențiale de pe 1 noiembrie.

Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere și Corecte și Asociaţia Presei Independente vor prezenta un nou raport de monitorizare a reflectării de către presa online a perioadei și campaniei electorale pentru scrutinul prezidențial.

Experți de la comunitatea WatchDog.md vor susține o conferință de presă cu tema: „Datoria la gaz. Moldova vs. Gazprom – cine de fapt are datorii?”.

Guvernul și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se vor întruni în ședințe.

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) va prezenta un raport cu titlul: „Instanța anticorupție - este oare aceasta necesară în Republica Moldova?”.

Pe plan internațional:

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, își continuă turneul în regiunea Indo-Pacific, făcând astăzi un popas în Maldive.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, se află și el într-un turneu diplomatic, în Balcani. După Grecia, va vizita astăzi Bosnia și Herțegovina, iar mâine Serbia.

Cehia marchează Ziua independenței.

La Așhabad începe conferința internațională „Petrolul și gazul Turkmenistanului”.

XS
SM
MD
LG