Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Începe o zi cu cer variabil, fără precipitații semnificative. Maximele zilei vor oscila între 7 grade în nord, de pildă la Briceni, 10 grade în capitală și 12 grade în sudul țării. Potrivit Serviciului Hidrometeo, vremea se va menține în aceeași notă toată săptămâna.

La Chișinău este programată astăzi ședința Consiliului Superior al Magistraturii. Tot astăzi are loc lansarea Serviciului guvernamental de notificare (MNotify), eveniment organizat de Agenția de Guvernare Electronică. La două zile după primul tur al alegerilor prezidențiale, este programată de asemenea Conferința de presă organizată de Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) cu tema „ENEMO: Declarație preliminară”. Alt eveniment semnalat de Privesc.eu: Evenimentul online „LIVE din Casa Mare în localitatea Hăsnășenii Mari, din raionul Drochia: Agricultură modernă în zonele rurale. Grupul de Acțiune Locală „Valea Cuboltei”.

Din agenda internațională: nou-alesul lider al turcilor ciprioți, Ersin Tatar, se întâlnește în premieră cu președintele grec cipriot Nicos Anastasiades, pe fondul tensiunilor cu Turcia; lidera executivului din Hong Kong, Carrie Lam, merge la Beijing pentru o vizită de trei zile; la Bruxelles se întâlnesc miniștrii de finanțe din zona euro; în Statele Unite au loc alegerile prezidențiale și pentru Congres.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG