Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că va fi cer noros, dar fără precipitații. Valorile termice maxime vor atinge, ziua, 5 grade în nord, 8 în regiunea de centru și la Chișinău și 10 grade în sud. În timpul nopții, în nord vor fi zero grade.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Asociația Promo Lex, cea mai mare organizație de observatori electorali naționali, lansează un raport de monitorizare a campaniei pentru turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale, din 15 noiembrie.

Premierul Ion Chicu va prezenta un raport de activitate la împlinirea unui an în această funcție.

Curtea Constituțională pronunță o hotărâre în chestiunea declarării străinilor drept persoane indezirabile din motive de securitate națională.

Câteva repere din agenda internațională:

O delegație rusă vizitează Turcia pentru discuții despre crearea unui centru comun de monitorizare a situației din Nagorno-Karabah.

Secretarul de stat american Mike Pompeo pleacă într-un turneu de zece zile care va începe în Franța și va continua în Turcia, Georgia, Israel, Qatar, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită.

La Bruxelles, miniștrii europeni de interne și ai justiției se întâlnesc pentru a-și depăși divergențele în privința unui nou pact al Uniunii Europene despre migrație.

La Riga, președintele Letoniei, Egils Levits, se întâlnește cu lidera opoziției belaruse Svetlana Tihanovskaia.

XS
SM
MD
LG