Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe

Meteorologii spun că va ploua slab în regiunea de sud și cea de centru, inclusiv Chișinău. Aici, valorile termice maxime vor atinge, ziua, între 8 și 10 grade. În nord, se așteaptă cer noros fără precipitații cu o maximă de 5 grade ziua și cu 0 grade noaptea.

Câteva repere din agenda internă a zilei:

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte își prezintă punctul de vedere asupra alegerilor prezidențiale de duminică, într-o conferință de presă.

Susțin o conferință de presă și reprezentanți ai Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor.

Are loc ședința Ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

Câteva repere din agenda internațională:

Aflat în turneu prin Europa și Orientul Mijlociu, secretarul de stat american Mike Pompeo începe o vizită de două zile în Georgia, după o escală pe care o va face, tot astăzi, la Istanbul, pentru a se întâlni cu patriarhul ecumenic Bartholomeu.

Miniștrii de externe ai țărilor Uniunii Europene se întâlnesc prin videoconferință, la expirarea termenului până la care urmau să parafeze un nou acord comercial post-Brexit cu Marea Britanie.

Președintele polonez Andrzej Duda călătorește la Vilnius pentru convorbiri cu omologul său lituanian Gitanas Nauseda, despre care se crede că vor include și chestiunea Republicii Belarus.

La Moscova, are loc un summit anual prin videoconferință al țărilor cu economii emergente din grupul BRICS.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG