Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii spun că temperatura maximă la Chisinau și va fi de 7 grade. La Kiev vor fi doar 3 grade. Noaptea frig ca și la Chișinău, temperaturi sub zero grade. La Moscova, ploaie bacoviană de noiembrie și o maximă de doar 2 grade... La București – 9 grade și ceva soare.

Să răsfoim acum agenda de evenimente interne:

Curtea Constituțională de la Chișinău urmează să se pronunțe despre prerogativele pe care le mai are un președinte în exercițiu, potrivit Consitutuției Moldovei. Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole va ține apoi un briefing de presă.

Inspectoratul general al Poliției anunță o conferință de presă despre siguaranța copiilor în pandemiei în mediul on line.

Pe plan international, secretarul de stat american Mike Pompeo își continuă turneul început în 13 noiembrie în Franta si care a cuprins pînă acum și Turcia, Georgia, Israel si urmează Quatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Turneul se va încheia la sfîrșitul acestei săptamini.

La Bruxelles este anunțată o videoconferință a miniștrilor afacerilor externe din țările comunitare.

După amiază, tot la Brixelles, la Uniunea Europeană începe un summit consacrat evoluțiilor legate de COVID 19…

Tribunalul de la Haga urmează să anunțe astăzi decizia sa față de apelul introdus de Radko Mladici împotriva verdictului prin care a fost condamnat pentru genocid.

Vezi comentarii

XS
SM
MD
LG