Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Începe o zi cu cer variabil, mai mult noros, fără precipitații semnificative. Temperaturile maxime peste zi vor fi cuprinse între 5 grade în extremitatea de nord a țării și 9 grade în sud. La Chișinău se anunță o maximă de 7 grade; vremea ar urma să continue cam în aceeași notă în toată săptămâna, singura noutate marcantă ar putea fi la weekend ninsori slabe în nord.

Să răsfoim acum agenda evenimentelor interne:

În R. Moldova sunt programate mai multe evenimente, multe din ele online, cum ar fi: Conferința „Moldova Cyber Week 2020”; Evenimentul de închidere a proiectului „Promovarea supremației legii prin monitorizare de către societatea civilă”, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională; conferință de presă a președintei-alese, Maia Sandu; Forumul Mass-Media 2020; tot astăzi se lansează campania „16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen”.

Din agenda internațională furnizată de Reuters: ministrul de externe rus Serghei Lavrov îl primește la Moscova pe omologul său din Irak, Fuad Hussein; tot azi Lavrov va merge la Minsk, capitala R. Belarus, confruntată cu mari proteste; ministra de externe chineză Wang Yi vizitează Seulul, pentru discuții cu omologul ei sud-coreean, Kang Kyung-wha; pe plan global se marchează astăzi astăzi ziua eliminării violenței împotriva femeilor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG