Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii spun că astăzi ninge slab în regiunea de nord și cea de centru, inclusiv la Chișinău. În sud – cer noros, dar fără precipitații. Valorile termice ating, ziua, 0 grade în nord, + 3 în centru și + 5 în sud, iar noaptea oscilează între - 2 și -7 grade.

Câteva repere din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

La parlament, comisiile permanente încep dezbaterea legii bugetului pe anul viitor, care a fost aprobată luni de guvern.

Susțin declarații de presă deputați ai fracțiunii parlamentare a Partidului Șor.

Asociația Presei Independente organizează o dezbatere online despre propunerile unor deputați socialiști de revizuire a legislației audiovizualului.

Câteva repere din agenda internațională:

Miniștrii de externe din NATO continuă o videoconferință de două zile la care dezbat viitorul prezenței militare aliate în Afganistan și răspunsul la consolidarea militară a Rusiei.

Tot prin videoconferință, se întâlnesc la Bruxelles miniștrii europeni ai sănătății în contextul știrilor încurajatoare despre cererile de aprobare în Uniunea Europeană a primelor vaccinuri anti-coronavirus.

La Washington, au loc audieri în Senat despre siguranța vaccinurilor anti-covid care își așteaptă aprobarea de urgență și despre organizarea procesului de distribuire a vaccinurilor în Statele Unite.

La Geneva, Organizația Mondială de Meteorologie lansează un raport anual despre starea climei.

Comisia Europeană dă publicității un plan de acțiuni pentru sprijinul democrației în vederea asigurării de alegeri corecte.

La Paris, președintele francez Emmanuel Macron și secretarul general al ONU, Antonio Guterres, conduc o conferință internațională a donatorilor pentru Liban.

Previous Next

XS
SM
MD
LG